Kategórie

Naši partneri





Flag Counter

Reprodukčné schopnosti súčasnej generácie výrazne klesajú

82 % chlapcov sa nikdy pravdepodobne nestanú otcami. „Keď máte telefón vo vrecku, teplo môže znížiť plodnosť a pohyblivosť spermií. Mobil tak môže mať negatívny vplyv na reprodukčný systém,“ poznamenal onkológ.

Čím častejšie muži používajú mobilné telefóny, tým menej spermií majú. A horšia je podľa toho schopnosť oplodniť – inými slovami splodiť. Hrozba prežitia sa vznáša nad ľudským druhom.

Onkológ odporučil nosiť mobil v taške alebo batohu. V noci by mal byť prístroj uvedený do režimu v lietadle a mal by sa držať ďalej od hlavy.

❗Experiment s myšami. Hlodavce boli umiestnené v dvoch rôznych klietkach a nad jednou bol umiestnený mobilný telefón v režime zvonenia. Každá nová generácia myší v klietke pod telefónom sa v porovnaní s kontrolnou skupinou zmenšila. Mali aj menej vlasov. Následne začalo ubúdať aj samotných potomkov a u myší sa rozvinula rakovina.

❗Záležitosť sa však neobmedzuje len na smartfóny. Mnohí z nás radi ležia alebo sedia s notebookom na kolenách. Vplyv akéhokoľvek takého zariadenia výrazne znižujú motilitu zárodočných buniek a zvyšujú poškodenie DNA spermií, ktorá sa neregeneruje. Pri takejto expozícii sa poškodí samotný mechanizmus tvorby spermií a vajíčok.

Počet mužských zárodočných buniek v spermiách, ktoré mali normálnu pohyblivosť, sa vplyvom žiarenia mobilného telefónu zníži v priemere o 8 %. Rovnaký účinok sa pozoroval pri hodnotení životaschopnosti spermií. Mobilné telefóny znižujú mužskú silu…

Preložil: OZ Biosféra www.biosferaklub.info

Páčilo sa? Zdieľajte:

Ďalšie články z tejto kategórie