Kategórie

Naši partneri





Flag Counter

Experiment s dolmenmi z roku 1987

O dolmenoch je veľa legiend. Najväčší počet týchto starovekých stavieb sa nachádza na Kaukaze a na území Krasnodarského kraja. Nájdete ich ale aj na Kryme a na Urale. Na to, ktorí ľudia ich postavili a za akým účelom, dodnes neexistuje presná odpoveď. Koniec koncov, konštrukcia jednej takejto stavby si vyžaduje obrovské investície času a úsilia a zároveň sa samotná miestnosť vo vnútri ukázala ako skromná. Nedá sa v nej žiť. To znamená, že úloha dolmenov bola iná…

Dá sa poznamenať, že ľudia s psychickými darmi často pociťovali nával energie v bezprostrednej blízkosti megalitického monumentu a v jeho vnútri občas jednoducho zmizli. Tieto procesy nie je možné vysvetliť z vedeckého hľadiska. Energiu generovanú dolmenmi nezaznamenáva zariadenie, ale ovplyvňuje výlučne fyziologické procesy fyzického a energetického tela.

V roku 1987 sovietski vedci uskutočnili experiment. Skupinu subjektov tvorilo 30 osôb. Všetci odišli do Krasnodarského kraja do údolia rieky Žane. Ako viete, je tam obľúbená turistická trasa a je tu niekoľko dobre zachovaných dolmenov. Každý z účastníkov, ktorí prišli, musel sedieť v dolmene 10 minút. Pred vstupom im zmerali teplotu, tep, krvný tlak a odobrali vzorku krvi z pichnutia do prsta.

Po návšteve dolmenu sa všetky procedúry opakovali. Závery z experimentu sú veľmi zaujímavé. Po prvé, srdcová frekvencia a krvný tlak boli v rámci normálnych hodnôt pre všetkých účastníkov, bez ohľadu na hmotnosť, výšku a vek. Ale to možno pripísať pokoju vo vnútri dolmenu. Prišiel a sadol si, telo sa upokojilo a fyziologické procesy sa vrátili do normálu.

S krvou sa však diali oveľa kurióznejšie veci. Za 10 minút zmenila svoje vlastnosti, nasýtila sa kyslíkom a počet červených krviniek sa zvýšil 1,8-krát! Fyziológovia to nedokázali vysvetliť, ale poznamenali, že vplyv dolmenu na ľudské telo je viac ako skutočným faktom. Podobné štúdie sa uskutočnili ešte niekoľkokrát a každá z nich len potvrdila počiatočné závery sovietskych špecialistov.

Z pohľadu materialistického prístupu sa tam dejú úplne nevysvetliteľné veci. Vplyv sa vyskytuje na bunkovej úrovni. Parapsychológovia tvrdia, že sú schopní dotknúť sa alebo cítiť, ako energia prúdi vláknami astrálneho tela. Na niektorých miestach, zvyčajne na miestach, kde sú inštalované dolmeny, sa niekoľko takýchto energetických tokov spája do jedného a vytvára skutočnú energetickú fontánu, dalo by sa povedať. Ak vezmeme do úvahy hypotézu, že ľudské fyzické telo je integrálnou súčasťou energetického tela, potom vplyv takýchto zdrojov energie môže viesť k zlepšeniu na fyziologickej úrovni.

Uralské dolmeny sa nachádzajú neďaleko mesta v regióne Sverdlovsk Verchnaja Pyšma. Treba povedať, že skúmanie podobných štruktúr stále prebieha. Región je bohatý na megalitické kultúrne pamiatky. Ale zaujímavý je príbeh o dedičnom šamanovi z Verchnej Pyšmy, Georgiovi, ktorý má už 89 rokov, no do dolmenu chodí v každom ročnom období.

Vo vnútri muž medituje a každý deň tam trávi maximálne 20 minút. Verí, že energia štruktúry mu dáva silu. Georgij tento postup implementuje už 60 rokov. Keď mal šaman asi 30 rokov, utrpel mŕtvicu. V takom mladom veku, podľa bežných noriem, je to veľmi nemilé znamenie. Neskôr sa zistilo, že má anémiu a vážne problémy s krvnými cievami v mozgu. V skutočnosti lekári naznačili, že s takýmito diagnózami by sa dlho žiť nemalo dať.

Samozrejme, pred 60 rokmi bola medicína na inej úrovni a možno bola predpoveď daná neuvážene, ale po komunikácii s „duchmi predkov“ sa šaman rozhodol obrátiť sa k dolmenu o pomoc. Odvtedy sa nevyskytli žiadne zdravotné problémy. O pár mesiacov bude mať 90 rokov. Či tomu pomohla energia starovekej megalitickej stavby, alebo to tak bola náhoda, možno len hádať…

Z diskusie pod článkom:

„Zdá sa, že tieto dolmeny sa nachádzajú na niektorých pozitívnych anomálnych zónach, ktoré v prvom rade obnovujú všetky procesy tela a krvi. Je toho veľa, čo o minulom ľudstve nevieme..“

„Kedysi dávno som čítal článok v novinách: do dolmenov dali kameru a tá tam nafotila nejaké energetické zrazeniny. Možno, že dolmen nejako harmonizuje energiu a pri obzvlášť vysokých koncentráciách sa mení na zrazeniny.

Je naozaj ťažké povedať, aký druh energie. Niekto hovorí, že energia pochádza z pozemských porúch. Niekto hovorí, že je to kozmická energia.“

„V 90-tych rokoch v Rjazan AiF písali o mohyle v okrese Zacharovsky, vedľa umierajúcej (vtedy) dediny, na túto mohylu prichádzali autá z Moskvy, tehotné ženy vystúpili, chvíľu stáli na vrchole a potom odišli. Ako vysvetlil autor článku, aby sa deti narodili ako géniovia, pretože… žiarenie z mohyly prebudilo v deťoch niečo skryté…

A pretože prichádzali často – to znamená, že očakávania boli oprávnené..“

„Tieto stavby „vysielajú“ na viacerých frekvenciách od 200 do 1600 Hz. Pravdepodobne „upokojovače“ Zeme – koniec koncov, doslova všetky takéto kamenné známe štruktúry planéty boli postavené na zlomových bodoch zemskej kôry.“

„Existuje hypotéza, že dolmeny boli postavené v určitej vzdialenosti od seba a boli prvkami integrálneho systému na zisťovanie a zvukové varovanie pred zemetraseniami a cunami pre pobrežné osady. Megalit nevyžaduje zdroje energie – je úplne autonómny a vždy pripravený na prácu. Toto je veľmi dôležitá vlastnosť, najmä ak vezmeme do úvahy, že k ničivým zemetraseniam dochádza s frekvenciou 1-krát za 100–500 rokov a užitočná prevádzková doba objektu počas tohto obdobia je len niekoľko minút! Ukradnúť alebo poškodiť dolmen nie je ľahké a je to zbytočné. Nepotrebuje ani strážcu. A vzhľadom na vek týchto stavieb môžeme povedať, že vznikali s doživotnou zárukou až do siedmej generácie staviteľov. Dokonalý vynález..“

„Keďže západokaukazské dolmeny boli inštalované v seizmicky nebezpečných oblastiach, pozdĺž zón aktívnych geologických zlomov, môžeme im pripísať ďalšiu dôležitú funkciu – ako alarmy pre blížiace sa zemetrasenie. Takéto oscilácie sú v atmosfére slabo tlmené. Rozprestierajú sa na vzdialenosť niekoľkých kilometrov od objektu a sú schopné ľahko preniknúť do miestností cez kamenné steny.

Princípom fungovania konštrukcie je pridanie dvoch oscilačných procesov. Silná infrazvuková vlna, ktorá vzniká v epicentre zemetrasenia a zvuková vlna samotného rezonátora, t.j. komory megalitu sú navzájom spojené. Pozdĺžna vlna infrazvuku sa sústreďuje v mieste geologického zlomu. Prasklina vo zvone alebo sklenenom riade dáva rovnaký výsledok. Tlmí energiu zvuku.

Vlna teda prechádza masívnou základňou – základným prvkom konštrukcie – a vyvoláva zvukové vibrácie vo vzduchu v komore „kamenného zvonu“. Celková vlna bude vychádzať cez otvor vytvorený v strede fasádnej steny. Zvuk bude poslucháčom vnímať ako kmitanie alebo bzučanie, dráždivý nízky tón, pripomínajúci ston alebo škrípanie. Čas, hlasitosť a prerušenia zvuku budú závisieť od parametrov kauzálnej vlny, konkrétne od jej trvania, amplitúdy a frekvencie vibrácií, ako aj od vzdialenosti od epicentra k dolmenu. Výška zvuku je určená tvarom, vnútornými rozmermi komory a rýchlosťou zvuku v nej. Sila pozdĺžnych a priečnych vĺn počas zemetrasenia je úmerná. Posúdením zvukového signálu z dolmenu možno dokonca odhadnúť silu a trvanie vibrácií.

Pre väčší efekt by stena s otvorom mala smerovať k sídlu a v ceste zvuku by nemali byť žiadne prekážky, ktoré by ho mohli odrážať alebo cloniť. Portály bočnej steny vyčnievajúce dopredu budú pôsobiť ako reproduktor pre odchádzajúci signál. Samotný objekt musí byť umiestnený na kopci.

Stalo sa, že dolmeny boli takmer úplne zničené, keďže sa v minulosti stali účastníkmi globálnej katastrofy. Tie, ktoré vyzerajú neporušene, majú v stenách praskliny. Neplnia svoju funkciu. Z nejakého dôvodu sa všetky informácie o nich ako o technických stavbách stratili. Zvyšky stavieb sa začali využívať na iné účely, napríklad na náboženské alebo rituálne stavby. A boli na to dôvody. Budovy sú masívne, odolné a v ich blízkosti možno pozorovať niektoré akustické efekty, ktoré u ľudí vyvolávajú závraty či eufóriu.“

Preložil: OZ Biosféra www.biosferaklub.info

Páčilo sa? Zdieľajte:

Ďalšie články z tejto kategórie